Robusta koffie

Robusta koffie

Canephora koffie, vandaag de dag beter bekend als Robusta koffie werd ontdekt rond 1860 in een laag gelegen, tropisch gebieden als Oeganda. Deze koffie plant is erg sterk van zichzelf en is bestand tegen schimmels.

Vanwege zijn gevoeligheid voor kou, de Robusta kweken van de evenaar is echter op gebieden tussen 10 graden noord en zuid is beperkt. De eerste plantages met “Coffea Canephora” in 1900 werden gekweekt in Indonesië. De Robusta geeft betere opbrengsten dan de Arabica, echter een hogere cafeïne en een grovere smaak.Deze koffieplant is heel gevoelig voor de kou, daarom kun je deze koffie plant niet overal in de wereld telen. Deze koffieplant kun je alleen telen in gebieden waar het circa 10 graden is.

De eerste Robusta koffieplantages werden voor het eerst in Indonesië geteeld en dat was rond 1900. De Robusta plant heeft een wat sterkere smaak en heeft een hoge cafeïne-gehalte.

Geen reacties
Show Buttons
Hide Buttons